St Sava Serbian Orthodox Church
530 77th Ave N St Petersburg FL 33702
Помоћ за лечење Биљани Васић

Благословом оца Драгана Жарића сакупљана помоћ за лечење Биљане Васић.

Парохија Св. Саве сваке године има велики број харитативних делатности. Недавно у децембру и јанурао наши парохијани су даривали нашу децу на Косову и Метохији. А већ почетком фебруара нова акција да се помогне Биљани и њеној породици.

На молбу Велибора Торбице и Тање Мичић отац Драган је замолио своје парохијане после недељних служби да ко може и хоће помогне овај хумаинтарни проекат. Cвештеник и парохијани су поставили имформације и на интернет страницама, тако да је одзив био јако добар. Добротом парохијана је сакупљено двије хиљаде триста тридесет пет долара кроз прилоге током две недеље, док је Тања М. направила страницу на фејсбуку која је била постављена на црквену страницу тако да је добротом парохијана и Тањиних пројатеља сакупљено четири хиљада долара.

У нади, молећи се Господу за исцељење Биљане, захваљујемо се свим нашим парохијанима који су се укључили у ову хуманитарну акцију. 
Живели на многа љета!

У прилогу је део текста из обраћања наше драге Биљане:

"Poštovani moji prijatelji,zovem se Biljana Vasic . Rodjena sam 30.05.1981.godine u Tuzli.
Kažu, moraš napisati nešto emotivno da dopre do ljudi, vjerujte da riječi stoje u grlu,hoće da me uguše,kako da vam ispričam svoju bol, da opisem ono kroz sta prolazim. Molim vas pomozite mi da pokušam. Borim sa vec 7 godina i snage je sve manje. Imam divnog muza i moje predivne djevojcice. Nemamo vise novcanih sredstava jer vec dugo traje borba.Prije 7 godina karcinom se pojavio na grlicu materice. Operisana sam i izvađeni su svi zenski organi. Posle trogodisnje borbe doktrori su rekli da sam izlijecena.Dvije godine sam odgajala srecno svoje djevojcice. Medjutim prije dvije godine karcinom se vratio. Vec 18 mjeseci se borim sa agresivnim terapijama ali bezuspešno. Karcinom se vratio na jetru i limfne zlijezde.Za operaciju u Grckoj potrebno je 40 000 KM.  Molim vas pomozite da moje dvije djevojcice ne ostanu bez majke , bez mog zagrljaja. One su moj svijet, kako da zive bez mene, ko ce da ih voli kao ja. Molim vas za pomoc sa ispruzenom rukom i nije me sramota. Vjecno zahvalna vasa Bilja❤

Речи наше парохијанке Тање Мичић:

Postovani, Biljana je moja drugarica iz detinjstva, iz onog perioda pre rata kad smo svi bilo srecni i bezbrizni, kada su nas roditelji pustali bez straha da po celi dan hodamo po selu, druzimo se i igramo, i kada nismo mogli ni zamisliti kakve godine nas cekaju! Biljanu nisu postedele! Molim vas procitajte njenu pricu, otvorite srce prema ovoj mladoj majci, heroju, dajmo Biljani i njenoj porodici nadu! 

Share This:

 
Српска слога
 
Србин има једну мисо 
У срце му Бог уписо: 
Да он сваком добра жели, 
Да сироту не уцвели, 
Да дарује ко му тражи 
И бол свачиј да ублажи.
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе. 

Србин има прошлост славну 
Има веру православну,
Има језик – бисер сјајни, 
Има песму – ђердан бајни, 
Има памет – да царује, 
И вештину – да војује.
Само Србин нема слоге 
Отуда му беде многе. 

Србин има бистро око 
И брзину као соко,
Што науми учиниће, 
Што погреши поправиће, 
Свуда стиже, све постиже, 
Нико Богу није ближе. 
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе.

Ал' кад Србин стекне слогу, 
Милији ће бити Богу, 
И мајке ће у даљини, 
У Индији и у Кини, 
Својој деци говорити: 
- Желите ли срећни бити 
На Србе се угледајте 
Српском слогом заблистајте!

Church School is held Sundays after the Divine Liturgy

Црквена Школа се одржава недељом после Свете Литургије

Ancient Faith Radio
Diocese of Eastern America
Православни Мисионарски Центар

The Holy Glorious and All-Praised Leaders of the Apostles, Peter and Paul 

Troparion — Tone 4

First-enthroned of the apostles, teachers of the universe: Entreat the Master of all to grant peace to the world, and to our souls great mercy!

Kontakion — Tone 2

O Lord, You have taken up to eternal rest and to the enjoyment of Your blessings the two divinely-inspired preachers, the leaders of the Apostles, for You have accepted their labors and deaths as a sweet-smelling sacrifice, for You alone know what lies in the hearts of men.

Kontakion — Tone 2

Today Christ the Rock glorifies with highest honor The rock of Faith and leader of the Apostles, Together with Paul and the company of the twelve, Whose memory we celebrate with eagerness of faith, Giving glory to the one who gave glory to them!