St Sava Serbian Orthodox Church
530 77th Ave N St Petersburg FL 33702
Редовна годишња Скупштина Кола Сестара

Коло Српских Сестара изабрало свој нови Одбор.

Коло Сестара које вредно ради при нашем храму на редовној годишњој Скупштини 30. децембра 2019 године је изабрало свој нови Одбор.

Благословом Преосвећеног Владике Иринеја наше Коло је 27. октобра 2019 год. прославило своју заштитницу Св. Петку и обиљежило 60 година свога постојања, том приликом Преосвећени Владика је одликовао граматом највредније чланице.

Овогодишња Скупштине је протекла у лепом дружењу кроз преглед извештаја из предходне године. Отац Драган Жарић је отворио Скупштину молитвом и похвалио рад Кола, захвалио се преседници Милени Савић на лепој сарадњи, као и свим чланицама Кола. У протеклој 2019 години наше вредне сестре су се трудиле да сваке недеље после Свете Литургије верни народ буде дочекан и послужен ручком, кафом и колачима. Чланица Кола су на овој редовној Скупштини изабрале свој нови одбор који ће бити предвођен новоизабраном преседницом Анђелком Радовановић. Доброта и оданост Светој Цркви наше нове преседнице свима је позната у нашој парохији. Анђелка редовно сваке недеље похађа Богослужења са својом породицом а уз то већ дуги низ година вредно ради у Колу, и тиме сведочи да је могуће остварити Јеванђеље о Марти и Марији (Св. Лука 10; 38-42). Наши парохијани су гостољубиви попут Марте а исто тако један број редовно долази на свете службе Божије и тиме показују да разумеју речи Господње да је Марија добри део изабрала. Да би се ово Јеванђеље остварило и у нашим животима потребно је молитвено расуђивање, да се увек сетимо речи Господњих упућених Марти а и свима нама : "Mарта! Марта! Бринеш се и трудиш за много, a само је једно потребно. Али је Марија добри део изабрала, који се неће узети од ње,”.. (Св. Лука 10 41,42).

У 33 недељу по Духовима 2. фебруара нове чланице Одбора су прочитале заклетву после чега их је о. Драган помазао светим уљем.

Честитамо нашем Колу на избори новог Одбора и да драги Господ благослови њихов рад у наредној години Господњој 2020.

Живеле на многа и блага љета!

Share This:

 
Српска слога
 
Србин има једну мисо 
У срце му Бог уписо: 
Да он сваком добра жели, 
Да сироту не уцвели, 
Да дарује ко му тражи 
И бол свачиј да ублажи.
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе. 

Србин има прошлост славну 
Има веру православну,
Има језик – бисер сјајни, 
Има песму – ђердан бајни, 
Има памет – да царује, 
И вештину – да војује.
Само Србин нема слоге 
Отуда му беде многе. 

Србин има бистро око 
И брзину као соко,
Што науми учиниће, 
Што погреши поправиће, 
Свуда стиже, све постиже, 
Нико Богу није ближе. 
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе.

Ал' кад Србин стекне слогу, 
Милији ће бити Богу, 
И мајке ће у даљини, 
У Индији и у Кини, 
Својој деци говорити: 
- Желите ли срећни бити 
На Србе се угледајте 
Српском слогом заблистајте!

Church School is held Sundays after the Divine Liturgy

Црквена Школа се одржава недељом после Свете Литургије

Ancient Faith Radio
Diocese of Eastern America
Православни Мисионарски Центар
image
image
image
image
image
image
image
image

The Holy Glorious and All-Praised Leaders of the Apostles, Peter and Paul 

Troparion — Tone 4

First-enthroned of the apostles, teachers of the universe: Entreat the Master of all to grant peace to the world, and to our souls great mercy!

Kontakion — Tone 2

O Lord, You have taken up to eternal rest and to the enjoyment of Your blessings the two divinely-inspired preachers, the leaders of the Apostles, for You have accepted their labors and deaths as a sweet-smelling sacrifice, for You alone know what lies in the hearts of men.

Kontakion — Tone 2

Today Christ the Rock glorifies with highest honor The rock of Faith and leader of the Apostles, Together with Paul and the company of the twelve, Whose memory we celebrate with eagerness of faith, Giving glory to the one who gave glory to them!