St Sava Serbian Orthodox Church
530 77th Ave N St Petersburg FL 33702
Угрејмо Њихова Срца

Благословом Преосвећеног Владике Иринеја све парохије источно-америчке Епархије у месецу децембру су сакупљале помоћ за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији.

Проекат под називом ""Угрејмо Њихова Срца" је покрену наше парохијане на хришћанску љубав и милосрђе у време Божићног поста, тако да је добротом парохијана сакупшено хиљади и сто двадесет четири долара за потребе нашег народа на КиМ. Наша Света Црква нас учи да треба да саосећамо и помогнемо онима који су у невољи, а посебно у периоду пред велики празник рођења Богомладенца Исуса Христа.

Будући да је већи део наших парохијана проша голготу страдања у протеклом рату, увек се осети јединство и спремност да се испрате овакви проекти.

Хвала свима који су подржали овај прекат уз молитву да Господ загреје својом благодаћу све наше парохијане који су својим молитвама и прилозима загрејали неше драге на КиМ.

Ходите благословени Оца мога, наследите царство које вам је припремљено од постања света, јер огладнех и дадосте ми да једем, ожеднех и напојисте ме, странац бејах примисте ме, наг бејах и оденусте ме, болестан бејах и обиђосте ме, у тамници бејах и дођосте ми”. (Мт. 25, 34'36). „Кад год учините једном од ових малих мојих, мени учинисте и кад не учинисте једном од ових малих мојих, мени не учинисте, ријечи су Свеблагога Христа Богочовјека.

Живели на многа љета!

Share This:

 
Српска слога
 
Србин има једну мисо 
У срце му Бог уписо: 
Да он сваком добра жели, 
Да сироту не уцвели, 
Да дарује ко му тражи 
И бол свачиј да ублажи.
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе. 

Србин има прошлост славну 
Има веру православну,
Има језик – бисер сјајни, 
Има песму – ђердан бајни, 
Има памет – да царује, 
И вештину – да војује.
Само Србин нема слоге 
Отуда му беде многе. 

Србин има бистро око 
И брзину као соко,
Што науми учиниће, 
Што погреши поправиће, 
Свуда стиже, све постиже, 
Нико Богу није ближе. 
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе.

Ал' кад Србин стекне слогу, 
Милији ће бити Богу, 
И мајке ће у даљини, 
У Индији и у Кини, 
Својој деци говорити: 
- Желите ли срећни бити 
На Србе се угледајте 
Српском слогом заблистајте!

Church School is held Sundays after the Divine Liturgy

Црквена Школа се одржава недељом после Свете Литургије

Ancient Faith Radio
Diocese of Eastern America
Православни Мисионарски Центар
image
image
image
image
image
image
image
image

The Holy Glorious and All-Praised Leaders of the Apostles, Peter and Paul 

Troparion — Tone 4

First-enthroned of the apostles, teachers of the universe: Entreat the Master of all to grant peace to the world, and to our souls great mercy!

Kontakion — Tone 2

O Lord, You have taken up to eternal rest and to the enjoyment of Your blessings the two divinely-inspired preachers, the leaders of the Apostles, for You have accepted their labors and deaths as a sweet-smelling sacrifice, for You alone know what lies in the hearts of men.

Kontakion — Tone 2

Today Christ the Rock glorifies with highest honor The rock of Faith and leader of the Apostles, Together with Paul and the company of the twelve, Whose memory we celebrate with eagerness of faith, Giving glory to the one who gave glory to them!