St Sava Serbian Orthodox Church
530 77th Ave N St Petersburg FL 33702
Зимски дечији камп

Благословом Преосвећеног Владике Иринеја почео је са радом тродневни “Зимски Дечији Камп”. Домаћини кампа су парохије Св. Ђорђа у Клирвотеру и Св. Саве у Сент Петерсбургу на Флориди. Регистрација и дочек деце је почела 25. децембра у 6:00 часова у парохији Св. Ђорђа, после чега је служено вечерње богослужење и послужена вечера за све присутне. Овогодишњи камп је окупио око 160 деце и око 50 родитеља из сентпетерсбушког намесништва. Ово је јако важан и радостан догађај за нашу децу и њихове родитеље. Благословом Владике Иринеја програм кампа предводио је ђакон Јован Аничић референт одељења за образовање при нашој Епархији источноамеричкој. У раду са децом су укључени свештеници и родитељи из нашег намесништва. У четвртак 26. децембра деца су провела дан у парохији Св. Саве у Сент Петерсбургу. Ово је био изузетно леп и незабораван дан за нашу парохију, деца су уживала у лепези разлишитих активности које су биле приређене од стране нашег ђакона Јована. Малишани до узраста 10 година су у поподневним сатима испловили са гусарским бродом у Мексички залив, док су старија деца била у великом парку недалеко од Тампе. Користимо ову прилику да се захвалимо свим нашим драгим родитељима из обе наше парохије који су припремали храну и служили дечицу, и тиме показали да смо дивни домаћини. Ако Бог да очекујемо диван дан и сутра у парохији Св. Ђорђа. У суботу 28. децембра биће служена Св. Литургија са почетком у 10:00 часова, и у њој ће узети активно учешће сви кампери са својим родитељима.

Срећни и Богом благословени наступајући празници!

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!


(39 images)


Share This:

 
Српска слога
 
Србин има једну мисо 
У срце му Бог уписо: 
Да он сваком добра жели, 
Да сироту не уцвели, 
Да дарује ко му тражи 
И бол свачиј да ублажи.
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе. 

Србин има прошлост славну 
Има веру православну,
Има језик – бисер сјајни, 
Има песму – ђердан бајни, 
Има памет – да царује, 
И вештину – да војује.
Само Србин нема слоге 
Отуда му беде многе. 

Србин има бистро око 
И брзину као соко,
Што науми учиниће, 
Што погреши поправиће, 
Свуда стиже, све постиже, 
Нико Богу није ближе. 
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе.

Ал' кад Србин стекне слогу, 
Милији ће бити Богу, 
И мајке ће у даљини, 
У Индији и у Кини, 
Својој деци говорити: 
- Желите ли срећни бити 
На Србе се угледајте 
Српском слогом заблистајте!

Church School is held Sundays after the Divine Liturgy

Црквена Школа се одржава недељом после Свете Литургије

Ancient Faith Radio
Diocese of Eastern America
Православни Мисионарски Центар
image
image
image
image
image
image
image
image

The Holy Glorious and All-Praised Leaders of the Apostles, Peter and Paul 

Troparion — Tone 4

First-enthroned of the apostles, teachers of the universe: Entreat the Master of all to grant peace to the world, and to our souls great mercy!

Kontakion — Tone 2

O Lord, You have taken up to eternal rest and to the enjoyment of Your blessings the two divinely-inspired preachers, the leaders of the Apostles, for You have accepted their labors and deaths as a sweet-smelling sacrifice, for You alone know what lies in the hearts of men.

Kontakion — Tone 2

Today Christ the Rock glorifies with highest honor The rock of Faith and leader of the Apostles, Together with Paul and the company of the twelve, Whose memory we celebrate with eagerness of faith, Giving glory to the one who gave glory to them!