St Sava Serbian Orthodox Church
530 77th Ave N St Petersburg FL 33702
Altar Boys / Помоћници у Св. Олтару

Наша парохија је у протеклој години обновила стихаре за нашу децу која радовно помажу на богослужењима. На почетку 2017 наручен је комплет од 14 плавих стихара из познате радионице “Риза”. У међувремену је наш драги парохијанин Видоја Мијатовић приложио новчана средства да се наручи и плава одежда. Наши парохијани су били срећни да виде децу лапо обучену у нове стихаре у току недељних богослужења. Коло Сестар при нашем храму припремајући се за прославу 60 година свога постојања и рада је изразило жељу да наруче прекривке за Св. Олтар. Говорећи о лепоти наше живе Цркве и наше парохији, свештеник Драган Жарић је у неколико наврата огласио да би било дробро да се за децу која служе у Св. Олтару наручи комплет црвених и белих стихара. Не дуго после тога, благодарећи нашем драгом парохијанину Скату Распоповићу наша Црква је добила црвени и бели комплет стихара. Хвала породици Распоповић на овом великом дару. Дечаци старији од 7 година током целе године на недељним богослужењима помажу у Св. Олтару. Бити помоћник у Св, Цркви је диван начин учења Божанске Литургије и других црквених служби. Овај облик дечијег учешћа и рада у Цркви ствара осећај припадности Цркви и пријатељства међу младима. Дечаци који служе у Св. Олтару у одређеној недјељи морају доћи у Цркву прије почетка Божје службе. Хвала нашим драгим родитељима који доводе своју децу на богослужења као и на друге активности у нашој парохији. Живели на многа љета!


(25 images)


Share This:

 
Српска слога
 
Србин има једну мисо 
У срце му Бог уписо: 
Да он сваком добра жели, 
Да сироту не уцвели, 
Да дарује ко му тражи 
И бол свачиј да ублажи.
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе. 

Србин има прошлост славну 
Има веру православну,
Има језик – бисер сјајни, 
Има песму – ђердан бајни, 
Има памет – да царује, 
И вештину – да војује.
Само Србин нема слоге 
Отуда му беде многе. 

Србин има бистро око 
И брзину као соко,
Што науми учиниће, 
Што погреши поправиће, 
Свуда стиже, све постиже, 
Нико Богу није ближе. 
Само Србин нема слоге, 
Отуда му беде многе.

Ал' кад Србин стекне слогу, 
Милији ће бити Богу, 
И мајке ће у даљини, 
У Индији и у Кини, 
Својој деци говорити: 
- Желите ли срећни бити 
На Србе се угледајте 
Српском слогом заблистајте!

Church School is held Sundays after the Divine Liturgy

Црквена Школа се одржава недељом после Свете Литургије

Ancient Faith Radio
Diocese of Eastern America
Православни Мисионарски Центар
image
image
image
image
image
image
image
image

The Holy Glorious and All-Praised Leaders of the Apostles, Peter and Paul 

Troparion — Tone 4

First-enthroned of the apostles, teachers of the universe: Entreat the Master of all to grant peace to the world, and to our souls great mercy!

Kontakion — Tone 2

O Lord, You have taken up to eternal rest and to the enjoyment of Your blessings the two divinely-inspired preachers, the leaders of the Apostles, for You have accepted their labors and deaths as a sweet-smelling sacrifice, for You alone know what lies in the hearts of men.

Kontakion — Tone 2

Today Christ the Rock glorifies with highest honor The rock of Faith and leader of the Apostles, Together with Paul and the company of the twelve, Whose memory we celebrate with eagerness of faith, Giving glory to the one who gave glory to them!